Tuesday, 25 December 2012

| | 0 comments

assalamualaikum :'(

Aku ade masalah hari ni. Sepupu aku suruh kerja ngan dia. Kerja kantin, sebab dya dapat tender kantin kan. Tapi masalah nye, aku dah pon kerja kat tempat lain. Tak mula kerja lagi, (esok baru start). Tapi dah pergi training la, and the boss is very kind hearted lah. Tu buat aku rase serba salah. Sepupu aku kol tadi, dya memang berharap sangat aku boleh kerja ngan dia. 
Sebenarnye, dia dah tanya aku pasal kerja ni, dah long time ago. Tapi aku pike, macam xleh nak kerja kat kantin sebab aku xpandai sangat buat kerja dapur. Tapi, mase dya kol aku tadi, dya cakap, aku xyah pon buat kerja tu. Dah ade orang lain yang akan masak. Ak just jage kaunter makanan je. 

Pike punya pike, aku ambil keputusan untuk bekerja dengan sepupu aku. Aku dah pon col boss aku, Kak Sya and dia paham aku. Korang rase, betul ke keputusan yang ak buat ni ye. Harap2 lah, xade mane-2 pihak yang terasa hati dengan aku. Amin :/
Read more...
| | 0 comments

assalamualaikum and...

WAARRRRGGGHHHH!!!! OMG! O_O'



XKENAL?? nampak benor menipunyer. Encik Lipan nameye. Okay sekarang aku nak korang berimaginasi ye sekejap.

Ada satu meja jepun depan tilam, aku duduk atas tilam tu, and aku tengah main FB, pakai henfon dan semestinye kalau kita main fon, kepala kita akan menunduk. Then, aku rase macam nampak sesuatu tengah merayap dengan kelajuan yang agak mengagumkan antara tilam ngan meja tu. Aku tengok lah. Satu je yang terkeluar mase tu iaitu Oh My God, tetapi disebabkan aku ni bukan orang mat salleh, aku sebut lah. ALLAHAKHBAR!! Xjerit pon, sebab aku panic. Aku letak fon atas meja and aku bagi tahu dekat abah aku. Then, aku masuk bilik aku, tengok-2 lipan tu dah jadi macam ni. Abah aku still bagi hidup and taruk lipan tu dalam botol nak buat ubat. Dengan itu saya Ainul Auni mengakhiri bedtime story. bye-2          Mrs A

Read more...
| | 0 comments

assalamalaikum, :D
letih sangat hari ni! The reason are,,,,...

                         tido - 5 am
                         bangun n hangout - 10 am
                         sampai mah balik - 10 lebih pm

Actually, hari ini ak hangout ke KBMALL ngan my beloved best fren. Ainin Izzati. Dia janji nak bagi hadiah kat aku, sebab dia baru balik dari Bandung. Tapi, boleh pulak dia tertinggal -___-'.
Then, aku makan skali ngan family dia, pastu main bowling, pergi billion ngan Ainin n kakak aku, and lastly, pergi Mydin Mall, ngan 1 whole family aku. (except kakak aku yang number 2, sebab dia kerja KL)

Herm, fun jugakk hari ini.. Okey maksud Ainul.... FUN giler.
Tapi sekarang tengah sakit kaki sangat ni. Padam muka aku. --'
K lah, bye2 viewers.     Mrs A
Read more...

Monday, 24 December 2012

| | 0 comments

assalamualaikum :)

aku xleh nak tido la. Xngantok,hermm... sepatutnya aku letih lah kan, dah training kat dah tadi. Pelik betul ngan mata ak ni. Erm, di kesempatan ini aku nak mengucapkan 'MERRY CHRISTMAS' to all my fren yang menyambutnya la. Nanti dapat hadiah, share-2 lah ea. Hehe.


Jangan lupa gantng you all punyer stoking tau.. Ngee :D        Mrs A


Read more...
| | 0 comments

assalamualaikm :)

hari ni aku bngun and along ak cakap, farisya message. Kak Farisya tu, sebenarnya owner kedai Tasty Corner, n hari tu aku ade mintak keje ngan dia. Dia cakap aku kena pergi interview after Asar. Korang ta x kat mane?? Kat Cempaka, giler jauh ak pergi ngan motor ngan jiran ak Najihah. Memang sperb ahh! HAHA. Jadi sampai sane, jst borak2 sal keje. Dya suh ak g training malam tu pulak. 

So, sekarang ni, ak bar balik dari training. Ramai giler customer tadi. (Sebenarnya, boss ak bawak anak-branak dia), macam srh try2 la. Jadi aku lah buat waffle, jagung n ice blended. hehe. Rase lucu pulak. Tapi memang best la. Nanti Kak Sya akan bagi aku 2 pair of uniform. Hee. Nanti datang la kat tempat keje ak e. K lah. Aku letih. Nak tido. Bye.   Miss A
Read more...

Sunday, 23 December 2012

| | 0 comments

assalamualaikum semua :D

Malam ni, saya rasa sangat happy XD. Sebab ape? Okay....., sebab dah berjaya habiskan sebuah kitab suci Al-Quran. Sempat jugak habiskan sebelum masuk awal tahun. Well, bukan nak berlagak, cuma berita yang menggembirakan harus di SHARE kan? hihi.

Okay lah, my sis already called me dah brape kali entah, we're going to watch RUNNING MAN. ngee.
bye-2 n selamat malam.      Mrs.A
                                                           
Read more...

tentang aku.

| | 0 comments

Assalamualaikum,

well,aku sebenarnye tak de niat pon nak buat blog ni. Tapi disebabkan kawan-2 yang bagi support untuk aku, so aku decide yang aku patut buat blog. Hee. :D Lagipon, aku ni suka bercerita, jadi macam susah siket lah kalau aku nak update status yang panjang-2 kat facebook. Jadi aku harap, korang yang terjumpa and baca blog aku ni, suka dengan kisah hidup aku and orang2 di sekeliling aku.                                    
                                                NICE meeting you all XD



Read more...

Followers

Google+ Badge

Powered by Blogger.

Google+ Followers

Follow by Email

if our LIFE can be as cute as this ^^

if our LIFE can be as cute as this ^^